Menu

PRZYSTAWKIZUPYSAŁATKIZAKĄSKIDESERYDANIA DLA DZIECIDANIA GŁÓWNE - MIĘSADANIA GŁÓWNE - RYBY WEGE

 

PRZYSTAWKI / STARTERS

Siekany tatar wołowy z pieczywem własnego wypieku   28 zł

Chopped beef tartar with homemade bread

 

Stek z tuńczyka medium podany z pieczoną figą i roszponką polany sosem malinowym   35 zł

Tuna medium rare steak served with roasted fig, lamb’s lettuce and raspberry sauce

 

Terrina z wędzonego łososia nadziewane ricottą z prażonym sezamem i papryką Jalapeno 35 zł

Smoked salmon terrine stuffed with toasted sesame, ricotta and Jalapeno pepper

 

 

ZUPY / SOUPS

Rosół z domowym makaronem 13 zł

Chicken soup with homemade noodles

 

Krem z pieczonej papryki i pomidorów z kwaśną śmietaną   16 zł

Roasted red pepper and tomato soup with sour cream

 

Indyjska zupa z czerwonej soczewicy na mleczku kokosowym z chilli   18 zł

Indian-spiced lentil soup with coconut milk and chilli

 

SAŁATKI / SALADS

Sałatka z komosy ryżowej z pomidorkami cherry i czerwoną cebulą w sosie z oliwy kokosowej i tymianku   18 zł

Quinoa salad with cherry tomatoes, red onion together with coconut oil sauce and thyme

 

Sałatka Cezar z grzankami i sosem czosnkowym   22 zł

Caesar salad with toast and garlic sauce

ZAKĄSKI / SNACKS

Wątróbka z karmelizowanym jabłkiem  na pieczywie własnego wypieku   16 zł

Liver withcaramelized apple and homemade bread

 

Pasztet szefa kuchni z konfiturą z czerwonej cebuli   18 zł

Chef’s pate with red onion jam

 

Mix zakąsek   35 zł

Snack mix

 

 

DESERY / DESSERTS

Puchar lodów rzemieślniczych   15 zł

Craft ice cream cup

 

Domowa szarlotka podana na gorąco z lodami   16 zł

Homemade apple pie served warm with ice-cream

 

Torcik z francuskich makaroników z kremem mascarpone ze świeżymi malinami   24 zł

French macaron cake with marcarpone cream and fresh raspberries

 

Tarta czekoladowa z kremem  pralinowym z sosem ze słonego karmelu   24 zł

Praline chocolate tart with salted caramel sauce

 

DANIA DLA DZIECI / FOR KIDS

Zupa pomidorowa z makaronem 12 zł

Tomato soup with noodles

 

Naleśniki Baby Jagi z owocowym carpacio i sosem czekoladowym  17 zł

Witch’s pancakes with fruit carpaccio and chocolate sauce

 

Panierowane fileciki z kurczaka z frytkami i surówką z marchewki i ananasa   18 zł

Breaded chicken fillets together with French fries and carrot pineapple salad

 

DANIA GŁÓWNE – MIĘSA / MAIN COURSES – MEAT

Lantier burger z bekonem i serem  podany z frytkami   26 zł

Lantier burger with beckon and cheese served with French fries

 

Drobiowy filet crunchy z frytkami i sałatką nowalijkową   26 zł

Crispy fried chicken fillet with French fries and spring vegetable salad

 

Placek ziemniaczany w trzech wariantach

z gulaszem wołowym, warzywnym i tzatzikami   35 zł

Potato pancake served with beef stew, vegetable stew or tzatziki sauce

 

Makaron penne z krewetkami w sosie śmietanowym   36 zł

Penne with shrimp and cream sauce

 

Aksamitna wołowina z pieczonym ziemniaczanym roshe z sufletem z marchewki paryskiej   38 zł

Beef with roasted potato rosh and sweet carrot souffle

 

Pieczone żeberka w sosie BBQ z frytkami steakhouse   39 zł

Baked ribs with BBQ sauce and Steakhouse fries

 

Tradycyjny obiad śląski – rolada, kluski

 i modra kapusta   40 zł

Traditional Silesian dinner – roulade, dumplings and red cabbage

 

Stek z polędwicy wołowej z frytkami i szaszłykiem z grillowanych  warzyw   65 zł

Beef steak with French fries and grilled vegetable shashlik

DANIA GŁÓWNE – RYBY / MAIN COURSES –  FISH

Pieczony filet z łososia z blanszowanymi brokułami i dzikim ryżem   42 zł

Pan-fried salmon fillet with blanched broccoli

 and wild rice

 

Halibut z dodatkiem miętowego dipu i smażonych warzyw   46 zł

Halibut with mint sauce and stir-fried vegetabels

 

WEGE / VEGETERIAN

Risotto z warzywami, parmezanem i orzechami   30 zł

Vegetable risotto with parmesan and nuts

 

Ravioli ze szpinakiem i ricottą na sosie serowo – truflowym   32 zł

Spinach and ricotta ravioli in truffle cheese sauce