Menu

PRZYSTAWKIZUPYSAŁATKIZAKĄSKIDESERYDANIA DLA DZIECIDANIA GŁÓWNE - MIĘSADANIA GŁÓWNE - RYBY

 

PRZYSTAWKI / STARTERS

Siekany tatar wołowy z pieczywem własnego wypieku
Chopped beef tartar with homemade bread

28 zł

Grillowane krewetki z duetem zielonych szparagów
Grilled shrimps with a green asparagus duet

22 zł

Bruschetta – trio z pomidorami, mozzarellą i tuńczykiem
Bruschetta – with tomato, mozzarella and tuna trio

25 zł

 

 

ZUPY / SOUPS

Rosół z domowym makaronem
Chicken soup with homemade noodles

13 zł


Krem z cukinii z miętą
Courgette soup with a touch of mint

12 zł

Toskańska zupa pomidorowa z pieczonych pomidorów z białą fasolą i krewetkami
Tuscan tomato soup with baked tomatoes, white bean and shrimps

14 zł

 

 

SAŁATKI / SALADS

Kolorowe sałaty z chrupiącym kurczakiem w płatkach kukurydzianych
Colorful salad with crispy chicken in cornflakes

18 zł

Wiosenna sałatka ze szparagami, truskawkami i serem feta z sosem balsamicznym
Spring salad with asparagus, strawberries and feta cheese with balsamic dressing

20 zł

 

 

ZAKĄSKI / SNACKS

Pieczywo z masełkiem smakowym (czosnek, zioła, papryka)
Bread with flavoured butter (garlic, herbs, paprika)

10 zł

Pajda chleba ze smalcem i kiszonym ogórkiem
Slice of bread with lard and pickled cucumber

10 zł

Śledzie w oleju
Herring fish with oil

16 zł

Deska serów
Chesse mix

35 zł

Deska wędlin
Meat mix

35 zł

 

 

 

DESERY / DESSERTS

Puchar lodów rzemieślniczych
A cup of a craft ice-cream

16 zł

Domowa szarlotka podana na gorąco z lodami
Hot homemade apple pie with ice-cream

16 zł

Kokosowa Panna Cotta
Coconut Panna Cotta

16 zł

Patera owoców filetowanych
Epergne of sliced fruits

18 zł

 

 

DANIA DLA DZIECI / FOR KIDS

Zupa pomidorowa z makaronem
Tomato soup with noodles

12 zł

Spaghetti a’la pomodoro
Spaghetti a’la pomodoro

 

12 zł

Eskalopki z kurczaka w cieście z frytkami i surówką z marchewki
Chicken escalopes in batter with frech fries and carrot salad

 

18 zł

Kolorowy puchar lodowy
Colorful ice-cream cup

14 zł

 

DANIA GŁÓWNE – MIĘSA / MAIN COURSES – MEAT

Spaghetti z bazyliowym pesto, brokułami i serem Grana Padano
Spaghetti with basil pesto, broccoli, olives and Grana Padano cheese

22 zł

Drobiowy filet crunchy z frytkami i sałatką nowalijkową
Crunchy chicken fillet with french fries and fresh early vegetable salad

26 zł

Kotlet schabowy zapiekany z pieczarkami z mini marchewką i puree ziemniaczanym
Pork chop baked with mushrooms with mashed potatoes and mini carrots

26 zł

Lantier burger z bekonem i serem podany z frytkami
Lantier burger with bacon and cheese served with french fries

28 zł


Placek ziemniaczany w trzech wariantach (z gulaszem wołowym, warzywnym i tzatzikami)
Potato pancakes in three variants (with beef stew, vegetable stew and tzatziki sauce)

35 zł

Tradycyjny obiad śląski – rolada, kluski i modro kapusta
Traditional Silesian dinner – roulade, dumpling and red cooked cabbage

40 zł

Udko z kaczki z kopytkami i buraczkami
Duck leg with gnocchi and a beetroot salad

42 zł

Stek z polędwicy wołowej z pieczonymi młodymi ziemniaczkami i grillowanymi warzywami
Sirloin steak with early fried potatoes and grilles vegetables

65 zł

DANIA GŁÓWNE – RYBY / MAIN COURSES –  FISH

Grillowany filet z łososia z dzikim ryżem i bukietem warzym
Grilled salmon fillet with wild rice and vegetable bouqet

42 zł

Pstrąg z patelni z jarzynowym spaghetti
Trout fried on pan with vegatable spaghetti

35 z